Over ons

De "Hot & Cold" story...lees je even mee?


Van waar de naam Hot & Cold?

Ga je even mee terug In de tijd? Stap mee in de teletijdmachine. We gaan naar 1969! Een " Thé Dansant" was toen erg populair. Dit is een dansnamiddag waarbij het orkest de muziek maakt of anders gezegd de liedjes speelt.

Met de nodige pintjes erbij bleef het niet enkel een namiddaggebeuren en liep het al snel uit tot 's nachts en zelfs tot de volgende ochtend. Dus als je grootouders vertellen dat ze altijd op tijd thuis waren...

De " vinylplaat" bestaat al van begin de 20ste eeuw maar het is pas in 1929 dat Edison (ja inderdaad, dat is die met zijn gloeilamp!) de eerste grammafoonplaat op de markt brengt die vervaardigd is uit synthetisch materiaal. Er zat een product in dat ook werd gebruikt voor bakeliet en alzo noemde men de grammafoonplaat ook wel bakelietplaat.

De eerste échte vinylplaat werd door RCA in 1931 op de markt gebracht. De jaren erna was er tussen de producerende bedrijven onenigheid over de verschillende toerentallen: 78TRM, 331/3TRM en 45TRM. In 1951 werd beslist om 7" uit te brengen op 45RPM en 12" op 33RPM. Het is pas eind jaren '60 dat de bekende single op de markt komt. Een vinyl plaat met aan elke kant één song. De A-side en de B-side waarbij deze laatste ook nog bekend is als de flipside.

Je voelt het al aankomen... Breng de single, 2 platenspelers en een mengpaneeltje samen en je hebt het ontstaan van een Discobar! Tijdens die periode was de single bezig aan een sterke opmars,wat het ontstaan van de eerste “ discobars” met zich meebracht. De gebroeders Sels starten op dat moment, vol passie, hun discobar op!


Een VW kever was in die tijd een populaire wagen. ( ik hoor je al denken " wat heeft dat er mee te maken??). Wel, het toeval wil dat die volkswagen mee aan de basis ligt voor het vinden van een naam. Want optreden onder de naam Sels... neen ze zouden een specifieke naam moeten hebben als ze plaatjes gingen draaien. En soms ligt het in een klein hoekje...

De gebroeders Sels waren onderweg om plaatjes te gaan kopen en merkten op dat er problemen waren met de temperatuurmeter. De temperatuurmeter destijds was vrij een voudig, of de temperatuur van het koelwater was goed en gaf Cold aan of de temperatuur werd te warm en gaf Cold aan. Tijdens die bewuste rit schommelde de temperatuurmeter constant tussen” hot” en” cold” en zeiden de gebroeders Sels al grappend " als we nu onze discobar is Hot & Cold Noemen?


Zo kwam het idee om de discobar de naam “Hot & Cold” te geven! Ze werden lokaal wereldberoemd! Tot midden jaren ’90 hebben verschillende D.J.’s hun creativiteit getoond. De Stro, De Janssens, De Jef,… hebben menig keer bangelijke feestjes gedraaid !


Toen het millennium voor de deur stond werd duidelijk dat de wereld van de discobars sterk veranderde. De discobars ruimden plaats voor D.J.'s en de nodige lichtapparatuur  en geluidsinstallatie werd ingehuurd bij de verhuurbedrijven. Er werd daarom besloten om de discobar activiteiten, waarbij wij zelf draaien, af te bouwen en meer te specialiseren in verhuur van licht- en geluid. In 2005 werd de éénmanszaak omgezet in een vennootschapsvorm omdat dit meer mogelijkheden bood voor onze klanten. Dit door middel van uitbreiding van het materiaalaanbod en het vergroten van hun toepassingen.


In tussentijd zijn nog wel wat structurele veranderingen gebeurt in verband met infrastructuur, transport, enz.. maar dat is een evidentie toch?

Ik weet hoe belangijk het voor je is dat, wanneer je feest of evenement voorbij is, je er een graag een goed gevoel aan overhoud. Ten slotte zijn wij allemaal mensen die graag op een aangename behandelt worden als mensen. Onze doelgroep zijn dan ook geen prijskopers waarbij enkel en alleen het goedkoopste telt. Die prijskopers blazen meestal het hoogst van de toren als het mis gaat. Maar weet je. Er is een mooi Engels talig gezegde: " If you pay peanuts you get monkeys".

Als slot kom ik niet af met woorden als missie en visie, maar wel dat ik en mijn team ons uiterste best zullen doen om je verwachtingen in te lossen. Als jij tevreden bent geef jij ons de nodige energie.


Leuk dat je de tijd hebt genomen om onze story te lezen! En denk eraan, wij zijn Hot & Cold. Wij lopen warm voor onze klanten zodat jij niet in de kou blijft staan!

Werner Stoffels